TECHNOLOGISCHE EVOLUTIES IN HET PRODUCTIEPROCES

Scaldex heeft zich als doel gesteld om hoogwaardige producten af te leveren voor zijn klanten in de bouwsector. Het ligt in lijn met die visie om de bestaande productie-automatisatie steeds te blijven verbeteren. Na investeringen in het knip- en plooi proces vormt de integratie van lasrobotisering een gepaste aanvulling op de huidige productietechnologie.

Lasrobot-1

 

Door de installatie van een kwalitatieve lasrobot worden de geveldragers nu gelast met een constant perfecte laskwaliteit. Enkele andere voordelen zijn een hogere lassnelheid, grotere efficiëntie en eliminatie van menselijke fouten; ook de eenvoud in gebruik is een groot pluspunt. De robot voorziet in een hoge herhalingsnauwkeurigheid waardoor een hoogwaardig gecertificeerd product in maatwerk kan gerealiseerd worden.

Lasrobot-2

 

Na ontwerp van de geveldragers en bepaling van de tussenafstand van de consoles door de ingenieur, wordt de productie van de geveldragers softwarematig gelanceerd waarna alle onderdelen op maat worden gemaakt. De software bepaalt dus de productie. De consoles en hoekprofielen worden op maat geknipt en geplooid. De consoles worden op de juiste plaats op het hoekprofiel geplaatst waarna de lasrobot het stuk als één geheel aflast. Zo gebeurt zowel ontwerp als productie van de geveldragers efficiënter en helemaal in-house.

Lasrobot-3